Hercule

In Nederland ijzige kou en sneeuw hier regen, veel regen. Wat betekent , blubber en nog eens blubber, even de trekker pakken die boven in de tunnel staat is een heel avontuur waarbij je vooral hoopt je laars niet te verliezen.De trekker hebben we om de dag nodig om hooi in de stal te leggen want het is druk, ook de drie pinken staan nu binnen daarbij is van de week Hercule geleverd onze eigenste beer die uitgehuwlijkt gaat worden aan Toutinette.Maar eerst moet hij nog even in de stal om aan ons te wennen en om een schrikdraad-training te krijgen.Hij heeft al kennis gemaakt met Hilda en hij lijkt het gezellig te vinden.
Van de 3 pinken die we binnen hebben gezet hebben we voor 1 ervan al de veehandelaar gebeld. Fransceska zou met kalf moeten zijn maar we zagen twee maanden geleden al dat het er niet in zat...meestal laten we ze fouilleren een maand of 3 na inseminatie maar zij heeft al die tijd buiten gestaan en we zagen haar niet tochtig dus dachten we dat het wel goed zat...niet dus, daarbij is het een redelijk gevaarlijk koetje, niet dat ze vals is maar bang is ze niet en ze vindt het heerlijk om met haar horens in je rug te raggen...dus hebben we het besluit genomen haar weg te doen.
Halal, ja Piet je had het goed begrepen, haar gaan we vetmesten, tot maart/april en zo hebben de kopers Halal vlees op hun bordje. We hebben veel melk want Babylone en Drieka doen wel erg hun best. Verder heeft koe Elvis een bacterie in haar uier dus die willen we niet in de kaas, met die melk komt Halal een heel eind.
De laatste weken op de boerderie waren weer hektisch en druk. Rafaël is geslacht en moest dus eerst gevangen worden wat ook niet helemaal ging zoals gepland.Wonderbaarlijk genoeg komt het toch weer allemaal goed. Voor het slachten gebruiken ze een schietmasker waarbij er een pin in z\'n hersens wordt geschoten zodat het varken al weg is wanneer ze hem laten bloeden.Dit schietmasker werkte niet zoals het hoort dus Rafaël bleef overeind..wel een beetje bozig en met hoofdpijn....\'gelukkig\' had de buurman zijn jachtgeweer nog met munitie dus uiteindelijk hebben ze m geschoten...geen fijn verhaal weer.
Ook hebben we iedere dag kaas gemaakt omdat de geiten drooggezet werden wilden we een voorraadje kweken.Met kaasmaken ben je relatief snel klaar maar wanneer Chris of Els melk kwamen brengen \'moest\' er gezellig koffiegedronken en gebabbeld worden.
De markt in Seissan gaat goed...ik ben wel versteend als ik thuiskom maar het is gezellig, gisteren kwam de broodman me een vers kopje koffie brengen wat een verwennerij! Ik zal een foto maken van de kraam want we hebben geinvesteerd in een parasol...het is net echt

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!