pijn

Bordeaux is vandaag opgehaald om morgen geslacht te worden, dat doet pijn...gelukkig hebben we Brenda om onze gedachten te verzetten, zij is deze week uitgerekend.Dolores de tweede jonge koe die voor het eerst gaat kalveren is over drie weken aan de beurt.

Verder blijft het druk op de boerderij, met de regen van de afgelopen tijd is het gras overal lekker aan het groeien en konden we de koeien en kalveren op verse weides zetten, fijn maar wel even aanpoten met paaltjes sjouwen en draden trekken.We mochten ook de wei van buren gebruiken maar dat betekende wel dat er gebosmaaierd moest worden, op een helling en in de hitte een zwaar karwei, maar we zijn erg dankbaar dat ze daar mogen lopen, dus we klagen niet. Als het goed is is onze vaste hooi-leverancier nu bezig met het maaien van de laatste weides, we hopen dat de aangekondigde onweerbuien dus nog even op zich laten wachten, de vorige leverantie van 40 balen hooi was namelijk niet geweldig door de korte hooiperiode gelukkig had hij de prijs niet verhoogd en daarbij is het hooi wat we niet aan de koeien willen geven (de buitenrand vooral ) niet verloren want de varkens zijn er blij mee.

Ik heb het al een paar keer gehad over de markt-soap.Iedere zondag wanneer ik mij om 10 uur installeer ben ik benieuwd wat er nu weer is gebeurd in de uren ervoor.Het is een klein marktje en er zijn 6 stands die al sinds het begin komen ( Michel de worstenman zelfs al vanaf 1995 ).Er is geen marktmeester dus in het begin was het even plaats verdelen onderling.Nu hebben we met zijn zessen (de harde kern) een vaste plaats en waag het niet om als nieuwkomer daar te gaan staan.Claude , de wijnman, heeft zich ontwikkeld als marktmeester en als je nieuw komt wijst hij je waar je kunt gaan staan, hij is erg redelijk maar als hij besluit je niet te mogen mag je bij zijn gratie voor de ingang van het openbaar toilet gaan staan en sputter je tegen dan ben je binnen een paar weken weggepest, zoals gebeurde met mensen die Biologische produkten verkochten.

Zij maakten het ook wel érg bont.Ze begonnen met de verkoop van katoen en zeepjes,dit liep niet zo goed, ze zagen wel wat er wel verkocht:..kaas...Ze stonden naast mij en volgens Claude die tegenover mij staat heilden ze mijn omzet scherp in de gaten.De week erna hadden zij ook kaas! Na nog een rondje markt zagen ze dat de koekjes-mevrouw en worsten-man ook goede zaken deden.Dus kwam ook dat bij hun op de kraam.Toen ze ook wijn begonnen te kopen is wijn-man Claude écht uit zijn slof geschoten en schijnt hij ze flink de waarheid hebben gezegd.We hebben ze niet meer terug gezien...Zo lezende klinkt het misschien niet zo spannend maar in real-life...ai

Reacties

Reacties

Hans

Ze hebben het ook niet slim aangepakt. Ze hadden boodschappentassen moeten gaan verkopen! Voor jullie kaas, worst en wijn in te doen.

marcel-anja en de jongens

Terwijl het buiten dondert en bliksemt even gezellig jullie blog lezen......
Fijn dat de koetjes weer heerlijk in een verse wei staan, en zeker sneu voor Bordeaux , begrijpelijk dat dat pijn doet.
Maar goed dat er zo snel weer een kleintje bijkomt....dat verlicht wat.
Heb weer genoten van de markt-belevenissen....
Kus voor iedereen daar!!!!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!